Община Сливен

Как любовта на Симеон към Родината се оказа венец от лъжи

-----
04.05.2023 / 10:29

Публичната пушилка след взрива край Самоков произведе неочаквано добра комбинация. Уплаши до смърт хората, от една страна. Щом са посегнали на живота над мега охранявания главен прокурор(срамна работа), то какво остава за тях, простосмъртните. А страхливият човек не е добър гражданин, то се знае. По-същественият резултат обаче е друг. Това е убийственото решение на Европейския съд по правата на човека

Става ясно, че каквото и да ви говорят, става дума за пари. Дори когато си цар по произход. те са нужни. А повече пари още по-добре.

На 6 април 2001 г. от резиденция „Врана“ Симеон Сакскобургготски обяви намерението си да участва в парламентарните избори. Тогава и обеща, че за 800 дни жизненият стандарт на българите ще се повиши. Това не само не се случи, но и огромни групи от населението обедня до уши. Преди това величеството вкара България в дългосрочни творчески отношения с Путин, а допълнително разби партиите. И все така пред влюбения поглед на избирателите си.

Венец на лъжите на Симеон, на които милиони се хванаха като наивни девойчета, се оказа любовта му към родината. Уж от любов към нея дошъл от странство, уж ще я спасява от комунистическото наследство и неравенства, а всъщност лакомият му кобургготски нос беше надушил възможностите за увеличение на капитала на царското семейство. Докато е хвърлял заровете в Мадридските казина, нашият човек с помощта на куп политически български лекета, скроил план как да смъкне минимум десет кожи от гърба ни.

Първо си върна дворците "Саръгьол" и "Ситняково", сетне поиска двореца в Кричим, не му се получи, после посегна и на двореца във "Врана", а най-вече меракът му се оказаха 16 500 дка гори в Рила. Искало височеството да прави пари от тях! Не е за вярване, но държавата се заинати. Каза, че те не са съвсем негови. Симеон Сакскобурготски се заинати също. Едната инстанция не се съгласи, втората също, очаква се и третата. Кобургготски поиска рекордно обезщетение и... Страсбург вчера му отсъди 1 635 875 евро! Ще получи еврата под условие. Ако третата инстанция се съгласи, че рилските борове са си негови и може да си ги експлоатира както иска, всички ще пием студена вода. Не се ли съгласи в рамките на 6 месеца съдът с алчната Симеонова претенция, българската държава ще му брои 3,2 млн. лева, нали схващате! Няма не искам, няма недей!

Как да се отнасяме към лъжците в политиката, се пита в задачата. Най-напред, питайте ги системно както правеше Найо Тицин "ваше величество, колко ви е часът" и много ли обичат България. Ако ви се кълнат с овлажнели очи как са зарязали Лондон, Мадрид или Харвард, за да я спасят от бедите и да върви страната напред, не им вервайте! Разбира се, не във всеки родолюбец идещ от странство се крие мошеник, но все пак…

 

Фактор

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев