Община Сливен

Гешев: Добре, че смених колите в последния момент

----
02.05.2023 / 10:49

"Добре, че смених колите в последния момент. Иначе... добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха." Това заяви пред "Епицентър" главният прокурор Иван Гешев след взрива срещу неговия автомобил.

 

По думите му, взривът е бил ужасяващ и ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

 

Изданието уточнява ,че Гешев се е завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли, с които е пътувал до Киев. Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Той обаче е решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

 

Смята се, че атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. но не са отчели, че Гешев може да смени автомобила, в който се вози лично. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

 

Експлозията пред кортежа на главния прокурор стана около 11.45 ч. на пътя София-Самоков.

 

Той се е връщял от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

 

Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки, заяви на брифинг директорът на НСлС и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен.

 

Към момента наказателното производство е за терористичен акт, каза още шефът на следствието.

 

Ще се изследва цялата пръст отдолу, както и химичният състав на взривното устройство.

 

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на главния прокурор е бил в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява много. Заложено е наистина професионално, поясни още шефът на следствието.

 

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените.

 

Faktor.bg

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев