Община Сливен

Темата „Традиции, наследство и храни на град Котел" със специална награда от шеф Иван Манчев

----
30.04.2023 / 12:14

Възпитаниците на Средно училище „Георги Ст. Раковски" в Котел Шехвал Юсуфова и Симона Добрева бяха сред младежите от цяла България, които взеха участие в националния ученически конкурс „Млади изследователи". Конкурсът се провежда за втора година от Университета по хранителни технологии в Пловдив, паралелно с деня на отворените врати във висшето училище.

Учениците от Котел и техния ментор Красимира Иванова представили разработка на тема: „Традиции, наследство и храни на град Котел", която впечатлила топ готвача Иван Манчев. Работата им в направление „Храни и напитки" била толкова добра, че заслужено грабнала една от двете специални награди на кулинара.

Всички участници в конкурса получили сертификати, които им дават предимство в кандидатстудентската надпревара за прием във вуза и се запознали с продукти, изготвени от студенти и техните преподаватели.

Акцент на провелия се кулинарен форум са били здравословните храни, производствената и управляваща техника, както и продукти, съчетаващи традиционни и иновационни подходи, съобщават от гимназията в Котел

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев