Община Сливен

С тържествен концерт читалище „Дружба“ отбеляза 30 години от своето създаване

----
28.04.2023 / 10:50

30 години от създаването на читалище „Дружба 1993“ бяха отбелязани тази вечер с тържествен концерт в сливенската зала „Зора“.

Читалище „Дружба“ е създадено през 1993 г. Дейността му се развива в три основни направления – библиотечна, художествена самодейност и работа по проекти. Цялостната дейност на читалището е насочена към превръщането му в мини информационен център, за обслужване творческите интереси на жителите не само от квартала, но и на всеки посетител.

В празничния концерт се включиха Вокална група "Градски хубавелки", Младежка музикална формация "Леда", ученици от СОУ „Константин Константинов“, танцова формация „Мънисто“ и др.

Поздравителен адрес бе изпратен от кмета на Сливен, г-н Стефан Радев. В него се казва: „Приемете най-искрените ми поздравления по повод тридесетгодишния юбилей на Народно читалище „Дружба 1993“ Сливен. Нашите културни средища са истинска съкровищница и пазител на българщината, на корените и на духа ни. Поздравявам ви за отдадеността и усилията, с които вече толкова години развивате дейността си, възраждайки българските традиции и предавайки ги на младото поколение. Бъдете все така всеотдайни и вдъхновени. Не спирайте да влагате цялата си душа в надграждането на културно-просветната дейност на читалището“.

За своя юбилей, читалище „Дружба“ получи цветя, поздравителни адреси, подаръци от детска градина „Рай“, от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ Баня, Карловско, от сдружения и читалища в Сливен.

Председателят на читалище „Зора” в Сливен и зам.-председател на Съюза на народните читалища Минко Стефанов връчи огърлие и грамоти за активна дейност на читалище „Дружба 1993“.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев