Община Сливен

Вместо агресия: Творчески ателиета и занимания по интереси се провеждат в Спортно училище "Д. Рохов"

----
28.04.2023 / 10:23

С работа в ателиета по творчество и шахматен турнир започна реализацията на програма на Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен за превенция на агресията. Тя се осъществята с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/.

Целта на програмата е да се развива творческото въображение и мисленето на учениците, затова включва различни възможности за изява в ателиета - за изработване на бижута и оригами, за развиване на мисленето чрез занимания по шахмат и решаване на задачи за логическо мислене, арт ателие – рисуване за релакс, както и обогатяване на знанията за етикета в съвременното общество.

Една от инициативите бе провелия се на 26 април турнир по шах, в който се включиха 25 ученици от различни възрасти. За да се проведе на необходимото ниво, съдейства Радослав Очков – председател на шахматен клуб „Сините камъни“. Спазването на правилата съблюдаваха стриктно и доброволци – любители на шаха.

Победители в 5-7 клас са: на първо място Алексей Михайлов, втори е Тефик Ахмедов, а трети – Васил Рандев. При оспорвани срещи във възраст от 8 до 11 клас, първо място зае Али Кьойбашиев, втори стана Валентин Данев, а на трето място се нареди Георги Енев. Отборна награда спечели 6 а клас, който беше представен от най-голям брой участници.

Наградите за победителите, както и поощренията за участие, материалите за ателиетата и почерпката за всички ученици бяха осигурени от МКБППМН.

Творческата работа в ателиетата ще продължи до края на учебната година, а през месец май предстои провеждане на семинар за ученици на тема „Посредничество при конфликти“.

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев