Община Сливен

До 31 март производителите на плодове и зеленчуци могат да очакват плащания по схемите за обвързана подкрепа

-------
17.03.2023 / 09:20

До 31 март производителите на плодове и зеленчуци могат да очакват плащания по схемите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци”, сочи Индикативния график за плащанията към земеделските стопани за Кампания 2022 г., които приключват до 30 юни, информират от ДФ „Земеделие“. Сроковете за доказване на реализираната от стопаните продукция за Кампания 2022 бяха удължени до 8 февруари тази година заради надграждане на електронните система на фонда, припомнят от Агрозона.бг.

 

От 20 март до 10 април пък се очаква изплащането на средства по мярка 10 „Агроекология и климат“ по направления „Традиционни практики за сезонна паша – Пасторализъм“, „Контрол на почвена ерозия“, „Възстановяване и поддържане на постоянно затревени площи с ВПС“ и „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“.

 

Растениевъдите ще получат подпомагане по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство“ в периода 20 май – 10 юни, допълват от ДФЗ.

 

До 20 март се очаква плащането за тютюнопроизводителите, които трябва да получат преходна национална помощ за референтния период 2007-2009 г. Ставките за отделните сортови групи тютюн са определени със Заповед на министъра на земеделието. Те остават същите както за предходните две години, тъй като одобреният бюджет по схемата за Кампании 2020-2022 е един и същ.

 

През март бе извършено плащане на субсидиите по Схемата за преразпределително плащане (СПП). Общо 52 501 земеделски стопани вече получиха над 107 млн. лева.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев