Община Сливен

Прокурори, кметове и полицаи обсъдиха престъпността в Сливенско

-------
22.11.2022 / 12:22

На 21.11.2022 г. по инициатива на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура – Сливен Веселин Гангалов бе проведено работно съвещание с участието на директора на ОД на МВР – Сливен, началниците на районни управления на МВР – Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел и кметовете на Община Сливен, Община Нова Загора, Община Твърдица и Община Котел, на което са обсъдени проблемите с престъпността на територията на Област Сливен и на съответните общини.

 

На работната среща са обсъдени въпроси, свързани със състоянието и динамиката на престъпността в съдебния район и по общини и необходимостта от активното взаимодействие между правоохранителните органи и органите на местната власт за успешното й противодействие.

 

От страна на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен е акцентирано върху необходимостта от активно взаимодействие между институциите за ефективно противодействие на престъпленията с висока степен на обществена опасност, сред които тези, свързани с битовата престъпност, разпространението на наркотични вещества, агресията срещу малолетни и непълнолетни, транспортните престъпления, извършени от водачи на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества или техни аналози и престъпленията, свързани с противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона. Особено внимание е обърнато на необходимостта от ефективно противодействие на престъпленията, свързани с посегателства върху личността и имуществото на гражданите и особено по отношение на граждани от уязвимите социални групи и тези в неравностойно социално положение.

 

Участниците в работната среща са се обединили около общото разбиране, че успешното противодействие на престъпността може да бъде осъществено чрез ефективно сътрудничество и взаимодействие между всички институции, в съответствие със законовите им правомощия и задължения и са изразили пълната си готовност за такова сътрудничество и взаимодействие.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев