Община Сливен

Изготвен е окончателен проект на Общ устройствен план на община Твърдица

-------
04.11.2022 / 17:54

Във връзка с изискванията на нормативната уредба в Община Твърдица е открита процедура по изготвяне на Общ устройствен план (ОУП) на община Твърдица.

Общият устройствен план се разработва на основание чл. 105, т.1 на ЗУТ по възлагане от Община Твърдица и съфинансиране от страна на МРРБ.

Органът, отговорен за одобряването на ОУП, е Общински Съвет на Община Твърдица на основание чл.127, ал.6 от ЗУТ. Органът, отговорен за прилагането на ОУП, е Община Твърдица.

Общият устройствен план на община Твърдица е управленски инструмент на местната власт в сферата на устройствената политика, насочена към създаване на пространствени и функционално-управленски условия за развитие и комплексно устройствено планиране на различните видове територии при отчитане на съществуващите природни и антропогенни характеристики и специфични социално-икономически условия. С ОУП се детайлизират териториалните насоки на развитие, заложени в пространствените документи от по-високо йерархично ниво – Националната концепция за пространствено развитие (НКПР). По този начин на нормативно ниво, ОУП се явява основна връзка между Закона за регионално развитие (ЗРР) и Закона за устройство на територията (ЗУТ). Общия устройствен план е стратегически документ, който може да се променя по специално определен ред в правилата и нормативите към плана, с решение на ОбС – Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев