Община Сливен

Парламентарните групи без БСП и "Възраждане" гласуваха оръжие за Украйна

...
03.11.2022 / 15:27

След близо четири часа дебати България да изпрати оръжие на Украйна. Против бяха само народните избраници от БСП и „Възраждане“, които останаха в малцинство с 49 гласа. Един депутат от ПП се въздържа.

 

Изненадата дойде от „Български възход“, след като лидерът й Стефан Янев обяви, че принципно подкрепят проекта – 7 депутати от неговата партия, които бяха в залата, дадоха вот „за“ оръжейната помощ.

 

Гласуването бе повторено, след като първоначално изпращането на военна помощ за Киев бе подкрепено от 9 народни избраници от БВ на Янев, а един от ГЕРБ гласува против. Минута по-късно, при прегласуването, гласът „против“ изчезна, както и двама от партията на Янев не участваха във вота и намаляха на 7 „за“. Ден по-рано от „Български възход“ не подкрепиха оръжейната помощ за Украйна по време на гласуването в комисиите по отбрана и външна политика. До този момент лидерът на партията Стефан Янев винаги се е обявявал против изпращането на оръжия.

 

Веднага след като електронното табло изписа резултата, соцдепутатите издигнаха плакати с надпис „МИР“ и против оръжията. /dir.bg/

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев