Община Сливен

Русия експулсира 14 български дипломати

-------
05.08.2022 / 15:16

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Москва е убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Русия нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ, се казва в съобщението на руското външнополитическо ведомство.

"Убедени сме, че неприятелските действия по отвошение на Русия нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ", заявиха от руското МВнР.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство, цитирано от БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев