Община Сливен

Ротари Сливен ще изгражда мемориал на Георги Данчев

-------
14.05.2022 / 11:56

На тазгодишния си “Пролетен бал”, Ротари Клуб Сливен, обедини сливенската общественост и бизнес около каузата за изграждане на мемориал на Георги Данчев.

Във фокуса на 100 годишнината от рождението на най-заслужилия управник на Сливенски окръг, визионерът Георги Данчев, ротарианците организираха първото си официално събитие за последните 2 години след началото на Ковид пандемията.

Над 200 избрани представители на бизнеса, културните среди, общественици и официални лица уважиха поканата на клуба и присъстваха на едно от най-изисканите събития от календара на нашия град.

“Изключително съм радостен, че след двугодишно прекъсване, събираме толкова много хора, за да служим заедно в полза на обществото. Ротари е правилната организация за инициране на този проект, защото през годините сме събрали огромно доверие, доказали сме безкористните си и аполитични намерения. Този проект е граждански и не е свързан с предходни инициативи предлагани от комитети и партии, и именно ние от Ротари гарантираме, че ще остане такъв до завършването си”, заяви Президентът на Ротари Клуб Сливен, Пламен Иванов.

Той обяви, че по време на вечерта, присъстсващите са събрали за каузата над 17 000 лева.

„Горд съм, че виждам такава голяма съпричастност към нашата кауза. Голямата събраната начална сума, е ясен знак, че в града ни има вече осъзната потребност да се почете истински човекът, който е пример за безкористно управление, който винаги е поставял обществените интереси над личните, който даде живота си, за да бъде градът ни това, което познаваме и днес.“, добави г-н Иванов.

Президентът на Ротари Сливен, обясни, че още на 14.4.2022 г., от името на клуба е входирано искане за изграждането на мемориала. Следва комплексна процедура по получаване на положително становище от различни административни органи и комисии.

„От името на Ротари Клуб Сливен, искам да благодаря на всички, които се включиха в прекрасната вечер на нашия бал. В този ред на мисли, желая да изкажа своите благодарности и към множеството фирми и физически лица, които вече се свързаха с нас и заявиха, че ще се включат в изграждането на паметника чрез даряване на необходимите материали, техника и средства. Вярвам, че този проект ще обедини гражданите, Община Сливен и Общински Съвет Сливен, за да реализираме ЗАЕДНО тази значима за града ни инициатива. Въпреки, че някои от идейните проекти и визуализации на мемориала са готови, и са част от входираната официална документация, няма да ги обявяваме публично до момента, в който не получим официално одобрение от властите и потвърждение на поисканото от нас място за изграждането на мемориала.“, завърши Президентът на Ротари Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев