Община Сливен

В центъра на Сливен се проведе карнавално шествие с приказни герои

В центъра на Сливен се проведе карнавално шествие с приказни герои
13.05.2022 / 09:20

Днес, 12 май, по Ларгото в Сливен премина станалото вече традиционно карнавално шествие с приказни герои. В дефилето участваха над 500 ученици от Сливен и деца-гости на фестивала. Специално участие в празничната програма взе „Fireter – Театър на огъня и сенките”. Водещ и аниматор бе Ангел Попов.

 

Началото на театър „Fireter“ е поставено през февруари 2009 г., когато група ентусиасти, които се занимават години наред с жонглиране и различни видове акробатика решават да направят нова формация. Ръководител на трупата става Пламен Иванов.

Театърът на огъня и сенките е специализиран в огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи и разнообразна шоу програма. "Fireter" се стреми да промени типичната представа за перформанса, театър, шоу, парти и дори реклама. С представленията си кара зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

 

Театърът на огъня и сенките постига това, използвайки различни средства като танц и жонглиране с различни огнени инструменти, шоу с кокили, уникални костюми, маски, марионетки, живи статуи, светлинни ефекти, сенки, паравани и други разнообразни експериментални похвати и пърформанси.

 

Театърът участва в много фестивали в Румъния, Украйна, Гърция, Македония, Русия, Турция, Германия, Белгия и др., а в последните няколко години и на изданията на най-големия фестивал в Европа - „Глостънбъри фест” в Англия.

Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев