Община Сливен

Проведе се 33-тото заседание на Общински съвет - Нова Загора

.........................................................
23.02.2022 / 15:29

Дневен ред от 22 точки разгледаха на 33-то си заседание общинските съветници в Нова Загора. Дебати и разисквания по същество предизвикаха две от точките: Доклада на временната комисия за състоянието на „Общински пазари – Н.З.“ ЕООД и внесената декларация за реализацията на проекта за „Реконструкцията на гаров комплекс Нова Загора“.

По отношение доклада на временната комисия, съветниците се обединиха около тезата за лошото му финансово състояние и необходимостта от предприемане на спешни мерки за запазване и развитие на дейността му.

В началото на заседанието кметът на общината Николай Грозев внесе предложение за приемане на Декларация, с която общинските съветници настояват за реализирането на проекта за „Реконструкция на гаровия комплекс Нова Загора“, съгласно влязло в сила Разрешение за строеж на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, в което се предвижда събаряне на сградите на приемното здание и тоалетните и изграждане на ново приемно здание отговарящо на всички съвременни изисквания и стандарти за комфорт, уют и визия. В подкрепа на декларацията се чуха мнения от мнозинството съветници от ПП ГЕРБ и Атака, които изказаха своите притеснения, че забавянето на дейностите заради политически манипулации, и то от хора никога не ползвали услугите на жп транспорта, може да доведе до оставането на града без гара. Настоящото състояние на постройките в района на жп гарата е потенциално опасно за пътуващите и работещите там и протакане на ремонтните дейности може да има нежелани последици за живота и здравето им. В крайна сметка предложението беше подкрепено от 24 съветника от ПП ГЕРБ, БСП, Атака и ДПС, против бяха само съветниците Кремена Петрова и Васил Стоянов.

След предоставената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на местните парламентаристи Бояна Гидикова закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев