Община Сливен

Обявен е конкурс за субсидиране на работни места за хора с трайни увреждания

.........................................................
18.02.2022 / 14:14

Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс по Националната програма за заетост на хората с увреждания.

Програмата има за цел да насърчава и подпомага работодателите от обичайна работна среда за създаване на условия за заетост на хората с трайни увреждания, включително и за изпълнение на квотните задължения. Тя е насочена към хората с трайни увреждания, тъй като заетостта в обичайна работна среда води до най-бърза социализация.

 

Предвидени са средства за следните области на действие, условно наречени компоненти:

 

1. Осигуряване на достъп до действащи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст.

 

2. Приспособяване на съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст.

 

3. Оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съответстващо на характера на тяхното заболяване.

 

4. Квалификация и преквалификация, съответно обучение за професионално и служебно развитие.

 

Максималният размер на субсидията по компоненти е, както следва: компонент 1 – до 10 000 лв.; компонент 2 – до 10 000 лв.; компонент 3 – до 10 000 лв.; компонент 4 – до 1000 лв. на лице с трайно увреждане.

 

По-подробна информация може да бъде открита в Методика за финансиране на проектни предложения на работодатели/органи по назначаване по Национална програма за заетост на хората с увреждания, публикувана в сайта на АХУ, в рубриката „Проекти / програми, НПЗ по чл.44, ал.1 от ЗХУ“.

 

Конкурсната документация е публикувана на интернет страницата на агенцията в рубриката “Проекти и програми“ – НПЗ по чл.44, ал.1 от ЗХУ.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев