Община Сливен

Басейнът в Сливен - с най-съвременно пречистване на водата, започва работа на 23 февруари

.........................................................
18.02.2022 / 14:11

Кметът Стефан Радев посети закрития плувен басейн до Основно училище „Елисавета Багряна“ и извършен ремонт на съоръжението. Басейнът ще започне да работи на 23 февруари - сряда, който е обявен за Ден на отворени врати. Посещенията в този ден ще бъдат безплатни за посетителите.

 

„На практика приключи вторият етап от ремонта на басейна. Първият етап беше да направим всичко възможно съоръжението да бъде пуснато в експлоатация. Сега е променено цялото технологично оборудване. Този басейн има най-съвременното пречистване на водата, което може да се осъществи и е удоволствие е да го гледаш в такъв вид. Целта ни е максимален брой хора да се запалят по този прекрасен спорт и максимален брой деца да посещават басейна и да се научат да плуват“ каза кметът.

 

На 25-метровото съоръжение бяха извършени строително-монтажни работи и тестване на новите системи. Извършена е преработка на технологията на почистване на водата. През месец юни предстои още един ремонт, който предвижда цялостна подмяна на облицовката на стените на басейна. Стефан Радев допълни, че се предвижда и благоустрояване на достъпа към басейна.

 

Миналата година Община Сливен отпусна близо 150 хил. лв. за основния ремонт на 25-годишното плувно съоръжение. Старата ел. инсталация беше подменена, монтирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възстановена е вентилацията. Оборудването, банята, съблекалните и настилките също бяха обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. Община Сливен е поела цялата издръжка на басейна, персонала и консумативите, нужни за работата му като част от политиката на ръководената от Стефан Радев администрация за развитието на спорта в общината.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев