Община Сливен

Почина дългогодишният директор на Областната дирекция на Гражданска защита полк. инж. Кръстьо Славов

.........................................................
14.02.2022 / 11:54

Полк. инж. Кръстьо Славов дълги години ръководеше Областната Дирекция за Гражданска Защита в град Сливен за повече от 20 години до средата на 2010г, когато същата е разформирована към структурите на Пожарната.

 

Като Директор, под негово ръководство бяха изградени съществени способности за защита и помощ на гражданите, също както и бяха създадени процеси за предотвратяване на екологично въздействие и обезопасени хиляди тонове опасни отпадъци които бяха разпилени безстопанствени по цялата територия на Сливенска Област.

 

Под негово ръководство беше изградена и въведена в експлоатация системата на телефона за спешни случаи телефон 112, както и формирани дежурни групи за реагиране при спешни ситуации под Директива 2002/20/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа и от 2008 г. Като от онзи момент в 2008г и до днес Телефон 112 функционира в България и 27-те държави членки.

 

Започнал кариерата си като офицер от Българската Армия и в последствие преминал във военизираната (към онзи момент) агенция за Гражданска Защита в началото на 90-те, неговата всеотдайност и методичност на подхода допринесоха да се изградят процеси и способности помогнали за спасяването на стотици човешки животи.

 

Полк. Инж. Кръстьо Славов почина внезапно на 12 Февруари 2022г на 70 годишна възраст. Поклонението ще се проведе на 16 Февруари 2022 от 12:00ч в храм „Свети Димитър“ гр. Сливен

 

Неговата всеотдайност, честност и безкористност бяха пример за подражание за всички които го познаваха.

 

Поклон пред светлата му памет!

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев