Община Сливен

РАКО подготвя концерт на изявени ромски изпълнители в Сливен през лятото

.........................................................
09.02.2022 / 09:00

Литературно-музикален концерт на изявени ромски изпълнители подготвя Ромска академия за култура и образование (РАКО) в Сливен в рамките на проекта „Културни хоризонти“. Това съобщи на пресконференция днес Стела Костова, председател на Сдружението, предаде БТА.

 

Предвижда се концертът да се състои през летните месеци на крепостта Туида край Сливен.

 

Ще участват духови оркестри, ансамбъла „Романи чълхъя“, оркестър „Карандила“, певицата Бони и др. Ще бъдат представени и поетични творби.

 

Концертът ще бъде излъчван и онлайн чрез стрийминг платформа, за да може повече хора да имат достъп до него, каза Костова.

 

Проектът „Културни хоризонти“ е финансиран от Национален фонд „Култура“ със сумата от 65 хиляди лева. Идеята му е да достигне до широк кръг от хора, да привлече вниманието на ромската общност към корените и фолклора й, да популяризира постиженията на ромите в областта на културата, изкуството и науката. Таргетът на тези срещи и образователни събития са предимно младите хора, затова ще заложим на социалните мрежи, каза още Стела Костова.

 

В рамките на 12 месеца творческият екип на Академията ще насочи усилията си в разработване на Стратегия за повишаване на капацитета на РАКО за организация на събития и привличане на публики.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев