Община Сливен

Гората.бг ще подари 12 000 дръвчета на хората от Сливен

.........................................................
08.02.2022 / 15:22

Гората.бг, ще подари 12 000 плодни и декоративни дръвчета на хората от Сливен и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

В събота, 12 февруари, от 11 до 14 ч. екипът на Гората.бг ще бъде в Сливен. Най-вероятният пункт за раздаване на дръвчета ще е пл. „Хаджи Димитър“, но организаторите си запазват правото да потвърдят на 10 февруари – два дни преди събитието, съобщава Сливен нюз.

„Ще подаряваме приоритетно плодни – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, дъбове, златен дъжд, смърч, акация и др.“ – обявиха от Гората.бг.

„Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 1.65 милиона) и ще направим Сливен и областта по-зелени, красиви и чисти.Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На земята с всяко дърво!“, споделят още те.

Ето и допълнителна информация относно вида на фиданките, инструкции и мерки за безопасност по време на самото събитие:

Повечето фиданки са 50-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка) дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще може да получите и повече от едно дръвче.

Ако носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.

С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.

4. При възможност ще ни изпратите снимки от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качите директно в нашата група: Гората.бг – група.

6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.

8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

9. Бъдете здрави, добри, щастливи и засаждайте повече дървета!

ВАЖНО: Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.

Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития.

Гората.бг

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев