Община Сливен

Предстои девети Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

.........................................................
08.02.2022 / 14:39

Община Сливен, в партньорство с Агенция Компас ООД – Сливен, обявява деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. В конкурса участват поети от цялата страна, издали стихосбирки през предходната година, но не по-късно от 1 март 2022 г.

 

Наградата „Дамян Дамянов” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов” и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1 март на текущата година. Призът е придружен от почетен диплом, плакет и парична премия в размер на 1500 лв.

 

 

 

Наградата за дебют се връчва от Агенция Компас, като партньор на Община Сливен в провеждането на конкурса. Тя включва грамота и ангажимент за издаване на следващата книга на отличения автор. Тиражът на книгата да бъде до 100 броя, формат А5, брой страници около 60, корица цветна (4+0), тяло черно-бяло (1+1), текстът набран от автора на Word. Предпечатът, издаването на ISBN и печат на книгата са за сметка на агенцията. Три книги за Централния депозитар в Национална библиотека „Св.св. Кирил и Методий“, които ще бъдат

 

за сметка на автора.

 

 

 

Книгите, в три екземпляра, придружени от библиографска справка за автора, се изпращат до 31 март 2022 година /важи датата на пощенското клеймо/ на адрес:

 

 

 

Община Сливен

 

Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” за конкурса „Дамян Дамянов”

 

пл. „Цар Освободител” 1

 

Сливен – 8 800

 

 

 

Резултатите ще бъдат обявени до 8 май 2022 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg.

 

Носителите на наградите ще бъдат предварително уведомени за часа и мястото на церемонията по връчването на наградите.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев