Община Сливен

150 млн. лв. повече от м.г. ще получат земеделските стопани

.........................................................
03.02.2022 / 15:35

Бюджетът на Министерство на земеделието през 2022 г. възлиза на 450 350 000 лева или със 150 млн. лв. повече спрямо предходната година. Това заяви на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов, информираха от Агрозона.бг.

Допълнителните средства от 150 млн. лв. за 2022 година ще бъдат разпределени към преходна национална помощ и други държавни помощи.

 

111,5 млн.лв. са предвидените средства за ликвидност и достъп до финансиране на предприятията, които през периода на пандемията са изправени пред внезапен недостиг на средства. След премане на бюджета, МЗм ще нотифицира помощите в ЕК и в максимално кратък срок ще стартира приема по тях, заяви министър Иванов.

 

Максимален процент de minimis

 

8,5 млн. повече са предвидените средства за de minimis, като по този начин се достига максималния таван от 36 млн. бюджет по държавната помощ за годината.

 

Бюджетът на МЗм, извън преходна национална помощ и други държавни помощи, ще бъде увеличен с 10 млн. лв на годишна база, като 3 млн. лв. от тях ще бъдат предназначени за Изпълнителната агенция за борба с градушките и транспортирането на противоградови ракети, 800 хил. лв отиват към Селскостопанска академия. Той е входиран в Народното събрание и предстои да бъде разгледан от ресорната комисия.

Радио Сливен нет
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев