Община Сливен

Четири вида добавки към пенсиите през февруари

.........................................................
03.02.2022 / 09:34

Четири вида добавки ще получат пенсионерите през месец февруари - за поставена ваксина, изравнителна компенсация за два месеца и ковид добавка. Бонусите идват независимо от пенсията, като един от тях на различна дата.

 

В пощенските станции пенсионерите ще получават касов бон, в който ще бъде посочено каква част от получените средства са пенсия, каква е ковид добавка и каква е компенсацията.

 

Такава справка ще е налична и на интернет страницата на НОИ от 7 февруари. На интернет страницата на НОИ има и мобилно приложение, в което се влиза с персонален идентификационен код (ПИК) и там също може да се види разбивката на сумата.

 

От вчера започна изплащането на 75 лева еднократно за хора над 65 г. със завършен имунизационен цикъл срещу COVID-19. Общият брой на пенсионерите, които засега могат да се възползват от стимула на правителството, е 694 683 човека. От НОИ разясниха, че парите могат да бъдат получени и заедно с пенсията в рамките на определените дати за получаването й. Данните за новоимунизираните се получават автоматично от Министерството на здравеопазването и не е необходимо хората да подават каквито и да е документи. Всеки месец осигурителният институт ще получава данни за нововаксинираните и ще извършва плащанията през следващия. Бонусът за ваксиниране е предвиден да върви до месец юни 2022 г.

 

Пенсиите за февруари ще се изплащат по обичайния график - между 7-и и 21-ви този месец. Към тях ще върви и ковид добавката от 60 лева.

Радио Сливен нет
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев