Община Сливен

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов: Благодарност към всички бивши и настоящи общински служители, кметове, съветници

...
13.10.2021 / 15:27

По повод 12 октомври, Денят на българската община и местно самоуправление, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов поздрави служителите на институцията.

Той припомни, че на 06.10.2021 г. Министерски съвет прие решение, с което обяви 12 октомври за Ден на българската община и местно самоуправление. Датата се свързва с публикуването през 1882 година в Държавен вестник, брой 117 на Закона за общините и градското управление, който регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

Идеята за обявяването на 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление води началото си от 18 юни 1998 г., когато в Благоевград е проведено Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Водени от желанието за създаване на нова традиция в историята на българските общини, която свързва миналото, с настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на събранието приемат решение 12 октомври да бъде отбелязван като ден на българската община.

"Използвам хубавия повод в навечерието на Празника на града и храмов празник – Петковден да Ви поздравя по случай 12 октомври - Ден на българската община и местното самоуправление!

Позволете ми от Ваше име да изкажа своята благодарност към всички бивши и настоящи общински служители, кметове, съветници – за труда, положен в полза на местната общност и местното самоуправление.

Бъдете здрави и надграждайте за благото на Община Твърдица.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

АТАНАС АТАНАСОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев