Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 15 септември - Първия учебен ден

-----
15.09.2021 / 09:30

Уважаеми учители, ученици и родители,

Днес отново е 15 септември – денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище! За втора поредна година го посрещаме по-различно, с не малко притеснение, породено от динамично променящата се епидемиологична обстановка. Нека обаче това не ни влияе и отново да влезем в любимите класни стаи с много цветя и усмивки, защото съм убеден, че заедно ще преодолеем успешно предизвикателствата, пред които бъдем изправени.

Мили първокласници,

Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте в най-трепетно очакване да пристъпите прага на родното училище и училищният звънец да Ви отвори вратите към нови знания. Превземайте ги смело и вярвайте в себе си и своите учители. Бъдете дръзки, любознателни и упорити! Желая Ви здраве, много радостни мигове и успехи в учението и живота.

Скъпи ученици,

Не забравяйте, че само доброто образование гарантира успешна реализация и справяне с изпитанията на живота. То е най-добрата и смислена инвестиция и сила, затова трупайте знания и бъдете отворени със своите умове и сърца за нови перспективи. Пожелавам Ви здраве и една успешна година с много победени трудности и реализирани мечти.

Уважаеми учители и родители,

В днешния празничен ден ще Ви припомня мисълта на френския журналист и общественик Анри Барбюс „Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си." Защото наистина нашето бъдеще е във Вашите ръце. Пожелавам Ви все така неуморно, с вдъхновение и неизчерпаема енергия, да се грижите за него, а в мое лице и в Общината като институция ще намерите подкрепа и разбиране за всяко Ваше начинание. Бъдете здрави, успешни, можещи и щастливи!

Честит празник и на добър час!

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев