Община Сливен

Сливенски пожарникари с награди по случай професионалния празник на огнеборците

-------
14.09.2021 / 16:18

По случай професионалния празник на пожарникарите, който се отбелязва на 14 септември, 28 огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен са наградени за постигнати резултати и проявен висок професионализъм.

 

Трима пожарникари са удостоени с награди „ПОЧЕНЕТ ЗНАК” и „ПОЧЕТЕН МЕДЕЛ” от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 16 служители са получили „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” от ръководството на Главната дирекция ПБЗН, а 9 са наградени от комисар Владимир Демирев – директор на Регионална дирекция ПБЗН – Сливен.

 

В Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 13 до 19 септември, са планирани редица събития, целящи популяризиране на професията и дейността на пожарникарите, както и повишаване информираността на населението по отношение осигуряването на пожарната безопасност и защита при инциденти, бедствия и аварии.

 

Организирани са Ден на отворените врати, открита телефонна линия, дарителска кампания и демонстрации на възможностите на Пожарната служба.

 

На 13 септември в детска градина „Слънчице“ в град Нова Загора се проведе демонстрация от служители на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в града, на техническите възможности на дежурните екипи като се наблегна на практическите умения за боравене с пожарогасител и други техники за овладяване на пожари.

 

 

До края на седмицата ще се проведат подобни демонстрации в детски заведения в Сливен, Котел и Твърдица. Планирани са мероприятия по отношение обществените ползи от доброволчеството, неговите идеи и ценности- уважение на другия, отговорност, социалност и съпричастност и навременна взаимопомощ.

 

От 13 до 17 септември в районните служби ПБЗН са открити телефонни линии за граждани.

 

От 09.30 до 12.00 часа всеки, който има въпроси, касаещи дейността на ПБЗН, може да се свърже с дежурен служител на телефони: 044/ 662 554 – Сливен, 0457/ 62 640 – Нова Загора, 0453/ 42 445 – Котел и 0454/ 42 404 – Твърдица.

 

Събрани са и средства в дарителска кампания сред служителите на ГДПБЗН – МВР за подпомагане децата на загинали и пострадали пожарникари при изпълнение на служебния си дълг.

 

Банкова сметка на кампанията:

 

IBAN: BG 48 BNBG 9661 3100 1573 01

 

БНБ – ЦУ, ул. „Ал.Батенберг“ № 1

 

BIC: BNBGBGSD

 

ГДПБЗН – МВР

 

Източник: Канал 6

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев