Община Сливен

„На пътя животът е с предимство”- Национален ден на безопасността на движението по пътищата

.........................................................
29.06.2021 / 14:36

Пътна полиция, РЗИ и БЧК в Сливен отбелязаха 29 юни- Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На днешния ден за трета поредна година в страната се провеждат редица инициативи, с които се цели да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност.

 

Днес на бул.”Хаджи Димитър” в град Сливен доброволци от Българския червен кръст, представители на РЗИ-Сливен и служители на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в града проведоха разяснителна кампания, насочена към водачите на моторни превозни средства. Акцент в тазгодишната инициатива е опасността от употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. Доброволци от БЧК раздадоха на водачите брошури и дипляни, специално подготвени за целта от организаторите на събитието.

 

Материалите съдържат информация за въздействието на алкохола върху общото състояние на водачите и способностите за шофиране. Развенчават се митове, свързани с техники за бързо изтрезняване и как може да се излъже дрегера; употребата на една бира и предвидения толеранс в закона от допустимите 0,5 промила. Обръща се внимание на връзката между употребата на алкохол и превишената скорост, която също е фактор за възникване на пътни произшествие с голям брой загинали и ранени.

 

29 юни е определена за единна дата за безопасност на движението с решение на МС от 2019 година и се отбелязва в национален мащаб. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и цели непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски през юли и август, да се акцентира вниманието на водачите за по-безопасно и толерантно шофиране.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев