Община Сливен

РИК–Сливен: Няма отговор от ЦИК за предоставяне на симулационни машини

-----
25.06.2021 / 17:46

По една жалба и докладна са постъпили до момента в РИК 21 – Сливен, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова.

Жалбата е от ПП“ГЕРБ“, относно поставяне на агитационни материали-плакати на ПП „Българско лято”на нерегламентирани за целта места в Нова Загора.

Представители на РИК са извършили проверка на място и са установили, че има нарушение. Със съдействие на кмета на Община Нова Загора следва да се премахнат агитационните материали в срок от 48 часа, считано от получаване на решението.

Докладната е за установени от полицията младежи, които разлепват плакати на ПП „Свобода”.

Стелли Стефанова увери, че комисията се подготвя за изборния ден, но не са получени методически указания за работата на РИК и съответно за СИК-овете.

Към момента членове на СИК получават документите си. Забелязва се текучество от комисиите, като аргумента е ангажираност по същото време на провеждане на извънредните избори.

За обучение при машинното гласуване все още няма яснота след отправено питане в ЦИК за предоставянето на симулационни машини, които да бъдат използвани за тази цел.

176 000 бюлетини са поръчани за отпечатване в Сливенско.

На територията на Сливенския многомандатен изборен район се очаква да има машинно гласуване в около 250 секции, а в над 40 – само с хартиени бюлетини. Точното разпределение предстои след становище на ЦИК.

 

Източник: Дарик Радио

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев