Община Сливен

Ученикът Андон Такев е на първо място в националната олимпиада по история

-----
25.06.2021 / 16:39

Андон Димитров Такев - възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в националния кръг на олимпиадата по история за VII клас. В олимпиадата по история и цивилизация са участвали 57 ученици от VII клас от цялата страна.

В духа на най-добрите традиции от последните години премина участието на учениците от ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен в заключителния етап на националната олимпиада по история и цивилизации.

През 2021 година гимназията излъчи по един свой представител във всяка една състезателна група – VII, X и XII клас. Само още едно училище в страната, СМГ „П. Хилендарски” София, може да се поздрави с подобен успех. Още по-радостни са резултатите на учениците ни – първо място и оценка Отличен (6,00) за седмокласника Андон Димитров Такев, който преди дни се класира шести и на олимпиадата по география и икономика; трето място и оценка Отличен (5,50) за десетокласничката Розалина Иванова Влахова, както и Много добър (5,25) за носителя на Чинтуловата награда за тази година, абитуриентът Цветилин Петров Цветилов.

В изключителна конкуренция с още 93-ма участници в националния кръг възпитаниците на ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен доказаха, че дори в трудна година като отминаващата 2020/2021 успехът е възможен, особено при съчетаването на мотивация, трудолюбие и талант.

Отличното представяне на учениците е повод за радост и гордост както за учителите им по история в гимназията – Лилия Боярова и Цветалина Топракчиева, така и за цялата учителска колегия и ръководството на ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев