Община Сливен

Излезе първата книжка от "Букварите на Цар Билкар"

-----
25.06.2021 / 16:36

"Силата на живите растения" - първата книжка от "Букварите на Цар Билкар" излезе от печат навръх празника на билките - Еньовден. Дългоочакваното хартиено издание е част от кампанията на Обществен Дарителски фонд Сливен "Букварите на Цар Билкар", която включва редица занимания на деца от детски градини и училища, презентации и интересни игри, свързани с богатството на заобикалящата ни природа и нейното опазване.

Екипът на Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ вярва, че книгите правят децата и подрастващото поколение на страната ни по-добри и отговорни към природата и заобикалящия ни свят. Затова част от обществената дейност на Фондацията е свързана с издаването и разпространяването на книги, посветени на природата, растителния и животински светове, опазването на околната среда и др.

Първата книжка включва интересна за деца и възрастни информация за ползата от гората, билките и различните дървесни видове и съдържа следните части: Лечебен буквар за хората; Лечебен буквар за животните; Въздушен буквар; Хитър буквар; Буквар на дървото другар; Скришен буквар; Метеорологичен буквар; Червен буквар.

Предстои издаване на още две книжки, сред които ще могат да бъдат открити следните буквари: Приказен, Магичен, Обреден, Уханен, Огнен, Вкусен, Шарен, Текстилен, Буквар на растенията – часовници .

В достъпен за деца и ученици текст в трите книжки, цар Билкар показва на какво е научил хората, разказва как светът на растенията е станал неделима част от света на хората, затова те са длъжни да пазят владенията и обитателите му.

Ние, от Обществен Дарителски Фонд Сливен, се надяваме, че изданието ще бъде полезно и интригуващо за всички малки и големи природолюбители.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев