Община Сливен

Предстои изграждане на ново кръгово кръстовище в Твърдица

...
24.06.2021 / 16:44

Община Твърдица изготвя проект за кръгово кръстовище на входа на града. Сега се правят замервания и други геодезически дейности, а икономичните разчети сочат сума около 80 хиляди лева, заяви в интервю за Радио Сливен Нет кметът на Твърдица Атанас Атанасов.

Проектът е част от програмата на кмета на общината за настоящия мандат, идеята е кръстовщето да бъде готово до края на август и да се извършва съвместно с ремонта на улиците в общинския център.

Както Радио Сливен Нет е информирало, паралелно се работи по проекта за подмяна на водопровода на село Сборище. Приключи и процедурата за избор на изпълнител на строежа на новата детска градина в селото. В ДГ „Брезичка” в Сборище ще бъде построена нова сграда на стойност 1,6 млн лв, а на ДГ „Щастливо детство” в Твърдица ще се извърши основен ремонт на стойност 600 000 лв. На финала са асфалтовите дейности, нужни са частични ремонти на пътната мрежа в града. Необходими са и около 400 хиляди лева за цялостно асфалтиране на улици в села от общината.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев