Община Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен започва разследване по случая с починалото в болница 15-годишно момиче

-------
22.06.2021 / 15:47

Близки, съседи и познати на семейството на починалото 15-годишно момиче от Сливен се събраха днес на мирен протест пред входа на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. За опазване на реда на пост бяха служители на полицията в Сливен. Лично присъстваше и.д. началник на РПУ – Сливен Станимир Илиев.

Както вече информирахме, момичето е издъхнало на 19 юни, като причина се сочи гноен перитонит. Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен, коментира, че късно е взето решение за хирургично лечение. Детето е прието в детското отделение на болницата на 16 юни с оплаквания за болки в корема. Поради влошено състояние е извикан и реаниматор, пациентката е транспортирана в хирургичното отделение, като при правене на изследвания със скенер почива.

Веселин Георгиев, представител на опечаленото семейство, след разговор с д-р Хрисант Хрисантов, зам. директор на болницата, оповести казаното от доктора, което може да се обобщи така: има лекарска небрежност, лекарско закъснение, виновният ще си поеме отговорността. Необходимо е да спазваме всички законови процудури.

"Ще се съдим", каза на свой ред младият мъж и допълни, че мирният протест е с цел да няма повече такива случаи.

Присъстващите попитаха защо лично д-р Хрисантов не е дошъл да говори с тях и настояха за „подкрепа от държавата“.

На мирния протест бяха семейства и на други пациенти, загубили живота си, по думите им, след лекарски грешки.

В разговор с присъстващите, Станимир Илиев също обясни, че е най – добре да се изчакат законовите процедури. Окръжната прокуратура е започнала разследване, иизискана е цялата документация по случая, заяви Илиев пред Радио Сливен Нет.

Проверката трябва да установи налице ли са данни за извършено престъпление по чл. 123 от НК. Тя ще бъде осъществена от служители на РУ на МВР – Сливен, на които са дадени подробни указания.

Срокът за извършване на проверката е 10 дни. Наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Сливен трябва да бъде уведомен при приключване на разпоредените действия, с оглед предприемане на последващи мерки, инфрмираха от прокуратурата. Опечалените близки и съседи споделиха, че отиват да изпратят починалото момиче в последния му път.

Радио Сливен нет
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев