Община Сливен

Вандалските прояви в Сливен продължават

-------
22.06.2021 / 12:28

Само ден, след като на пешеходната алея до филиала на Техническия университет бяха поставени цветни табелки, призоваващи стопаните на кучета да почистват след своите домашни любимци, съоръженията станаха обект на груба, вандалска проява. За това сигнализираха граждани в сливенските социални групи.

 

Табелите с надпис „Благодаря на моя стопанин, че почисти след мен“ бяха поставени по инициатива на младежите от ГЕРБ, в отговор на граждани, които често коментират, че парковете и градините се посещават от хора с кучета, които нямат навици да почистват след тях.

 

„Тези цветни и закачливи табели целят с усмивка да напомнят на стопаните на кучета, че трябва да се грижат за чистотата на града и зелените площи. Така всички ще се радваме на по-чиста околна среда, с малко усилие, което не коства нищо, освен торбички в джоба, които всеки може да си купи почти отвсякъде”, каза Велмира Вълева, която е един от организаторите на кампанията.

 

Предстои такива табели да бъдат разположени и на други места в града, като надеждата на младите хора е, че ще бъдат съхранени и опазени.

Канал 6
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев