Община Сливен

15-годишно момиче е починало в болница в Сливен по време на скенер

...
21.06.2021 / 20:54

Момиче на 15-години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта. Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението.

Според родителите на 15-годишната Зейнеб , тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата.

“И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми. ”

Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане.“

“Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая детенцето е починало на масата за скениране. ”

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата обяви резултатите от вътрешната проверка.

“Няколко пъти е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-ти юни има влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера. Подробности аутопсията ще покаже. Причината е най-вероятно, че на 15 години е тежала 115 килограма и не е била ясна клиничната картина”

Очаква се по случая да бъде направен медицински одит. /БНР/

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев