Община Сливен

Заличиха регистрацията на трима кандидати за депутати от 21МИР Сливен

...
18.06.2021 / 15:25

РИК Сливен заличи регистрацията на трима от кандидатите за народни представители за изборите на 11 юли, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Заличените са в листите на ПП „Има такъв народ”- един и от коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република”-двама. Причината е, че и тримата имат двойно гражданство, а според закона задължителното условие е да са само български граждани.

Така кандидатите за депутати от 21МИР Сливен остават 153, представители на 22 партии и коалиции.

По думите на Стефанова към момента в РИК не са постъпили жалби. На територията на областта са назначени всички СИК-ове, извършват се само частични промени. Отправено е питане към ЦИК за осигуряване на машини, симулиращи провеждането на изборите, които да се използват за пробно гласуване, с цел обучение на гражданите.

Стелли Стефанова припомни, че до 26 юни изтича срокът за заявления на хора с трайни увреждания, които желаят за гласуват чрез подвижна секция.

В 248 секции ще се гласува с машини, като тези секции ще разполагат и с хартиени бюлетини, които ще се използват в случай, че машинният вот стане невъзможен заради технически проблем. В 44 секции в най-малките населени места, където гласоподавателите са под 300, гласуването ще се извърши с хартиени бюлетини – по 18 секции в общините Сливен и Нова Загора, 6 – в община Котел и 2 – в община Твърдица.

Дарик
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев