Община Сливен

Свети Дух – патронен празник на Читалище „Зора 1860”

.........................................................
16.06.2021 / 10:52

Предстои честването на патронния празник на Народно читалище „Зора 1860” – Св. Дух - в първия ден след Петдесетница, когато църквата почита третото лице на Светата Троица - Бог Дух Свети. Тази година той е на 21 юни. Нашите възрожденци са избрали този ден за празник на читалището като символ на това, че „Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове духовни, украсява го и с многообразни добродетели, прави го дърво добро, плодоносно, създаващо добри плодове (Матея 7:17).”

 

Предвидени са няколко различни събития, с които ще бъде отбелязан.

 

На 17 юни от 11.30 часа във фоайето на зала „Зора” ще бъде открита изложба под надслов “Не се гаси туй, що не гасне!”: Благодетели на Читалище „Зора” и книжовното богатство на неговата библиотека. Началото".

 

Вечерта на 17 юни от 19.00 часа в зала „Зора” започва премиерата на Детски театър „Зора” със спектакъла „Историята на едно момиче” по приказки на Шарл Перо, режисьор Ивайло Гандев.

 

На 21 юни от 18.30 часа в зала „Зора” е празничният концерт по случай патронния празник на читалището, с участието на оперната певица Елена Петрова – солист на Старозагорска опера, смесен хор „Д. Чинтулов” и деца от Обединена школа по изкуства „Мишо Тодоров”.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев