Община Сливен

Титла и три втори места за акробатите на СК „Стефан Данчев”

.........................................................
14.06.2021 / 13:31

Титла и три втори места спечелиха акробатите на СК „Стефан Данчев” Сливен от домакинското Държавно първенство за най-големите възрастови групи. За 5-та поредна година държавни шампиони стана тройката Маринела Иванова, Гергана Калчева и Петя Георгиева, която се подготвя за участие на Световно първенство.

 

120 състезатели от всички клубове в страната участваха в надпреварата, която се проведе в спортна зала „Васил Левски”. Домакин бе Спортен клуб „Стефан Данчев”, който празнува 10 години с настоящия екип.

 

Официални гости, спонсори,клетва на участниците, поздравления, награди и специална торта за юбилярите бяха част от церемонията по откриване на шампионата. За първи път от началото на пандемията в залата бе допусната публика, която подкрепи участниците и поднесе заслужени аплодисменти.

 

Оспорвана бе надпреварата във всички видове и възрастови групи. Сълзи от радост и удовлетворение съпътстваха победителите. Имаше и разочаровани, но пък те си тръгнаха с хъс за още всеотдайност в подготовката, за да постигнат желаните резултати.

 

След гостите в залата бе Кирил Минков – дългогодишен треньор по акробатика, извел плеяда състезатели от Сливен на световно ниво, а той като състезател, заедно с настоящия наставник на държавния тим Драгомир Драганов, са двукратни световни вицешампиони от първото и второто първенства на планетата.

 

През последните 15 години Минков работи в школа по акробатика в САЩ,където успя да предаде своя опит и да постигне завидни резултати.

Дарик
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев