Община Сливен

Дават за пример бул. "Хаджи Димитър" като европейска улица

------------
08.06.2021 / 18:14

„Ето, че и в България можем! При ремонт на основна улица в Сливен, пространството е изцяло преосмисленo, a градът е получил европейска улица. На нея има място за безопасно съжителство на всички – пешеходци, велосипедисти, автомобили и освен че изглежда добре, този дизайн гарантира и пътна безопасност“, пише в публикация на неправителствената организация „Спаси София“ във Фейсбук.

 

В текста се казва, че улицата е модерна, кръстовищата са повдигнати изцяло, с друг вид настилка и ясна маркировка, за да е ясно на шофьорите, че трябва да намалят скоростта.

 

„Тротоарите са изнесени, така че да се съкрати дистанцията за пресичане, а колите са възпрепятствани да паркират по ъглите. Пешеходни пътеки има на всички ъгли на кръстовището. Лентите за движение са стеснени, а платното променя мястото си, с което се дестимулира бързото каране. На и около широките тротоари има богато озеленяване, както и пейки и места за отдих. Има и велосипедна алея. Всеки ремонт е шанс за преосмисляне на пространствата и модернизацията им спрямо днешните знания и нужди“, се допълва в публикацията.

"Сл. инфо"
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев