Община Сливен

Кметът Стефан Радев даде официален старт на рали „Българка“

-------
05.06.2021 / 19:23

Днес кметът на Община Сливен и председател на организационния комитет Стефан Радев даде официален старт на планинско рали „Българка“.

„Приветствам ви с добре дошли на планинско „Българка“! Всички знаем какво е Сливен за автомобилния спорт и какво е автомобилния спорт за Сливен. Доколкото имам информация, трасето е заредено с публика, която ви очаква. Пожелавам на всички на първо място безаварийно пилотиране и едно състезание, на което да се насладите и най-добрия да спечели“, каза кмета Радев в своето слово.

След миналогодишна пауза култовото сливенско състезание се завръща с пълни сили и няколко промени по трасето, като новите шикани поставени на правата веднага след старта. Друга промяна е и мястото на финала, като трасето през тази година е с дължина от 3,36 километра.

Сред заявените участници в топ категорията НС1 са Илия Царски, Пламен Камбуров и неговата Skoda Fabia RS, завърналият се по родните трасета Юлиян Телийски и Богомил Петров. Другата топ категория НС2 ще приеме 7 участника, като сред тях са пилоти като Стефан Георгиев, Ивелин Йотков и Георги Василев. Участие ще вземе и рали шампиона Мирослав Ангелов, който е единственият участник в RC2.

Петима са участниците и в НС3, като списъка се оглавява от Косю Йорданов. По традиция най-много участници има в класовете НС4, RC4, НС5 и RC5, като сред тях правят впечатления и заявките на рали пилоти като, Екатерина Стратиева, Дилян Станков, Григор Григоров, Стефан Желязков и др.

Още снимки от новината

-------
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев