Община Сливен

Официално открита бе обновената централна алея в Градския парк в Нова Загора

-------
03.06.2021 / 09:35

С песни, танци и спортна надпревара между ученици на НУ „Любен Каравелов” и СУ „Христо Ботев” бе открита обновената централна алея на Градския парк, реализирано по договор подписан между Община Нова Загора, Държавен фонд „Земеделие“ и сдружение „Местна инициативна група – Нова Загора“. Кметът на Община Нова Загора, заедно с най-нетърпеливите малчугани, отряза символично лентата.

„Честито на новозагорци! Радвам се, че след изграждането на скейт-площадка в Градския парк, изпълнихме още един ангажимент, който бяхме поели и вдъхнахме нов живот на едно от любимите на всички места в града. А това е само началото – предстои изграждането на ограда в северната част на парка, както и на спортна и детска площадка.”, сподели градоначалникът.

Ремонтът на централната алея на Градския парк е един от значимите за новозагорци проекти, реализирани през 2021 г. Обновеното пространство е близо 3500 квадратни метра и е проектирано с грижа и внимание за всички жители. Извършено е полагане на нова асфалтова настилка и бордюри. Поставени са осветителни тела, пейки, кошчета за смет и е обособено пространство за разходка на кучета.

Още снимки от новината

-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев