Община Сливен

СУ „Йордан Йовков“ е домакин на образователен форум за обмен на добри практики и иновации

.........................................................
01.06.2021 / 15:03

За първи път в област Сливен ще се проведе кръгла маса на тема „Иновации – образователни процеси – модерност“, на която ученици и учители ще споделят опита си по създаване и прилагане на иновации във всички сфери на училищния живот.

Форумът има за цел да съдейства за утвърждаване ролята на иновативните училища и изграждането на мрежа от образователни институции за мултиплициране и партньорство, както и да популяризира добрия педагогически опит и успехите на педагогическите специалисти, провокиращи креативното мислене и активното включване на учениците в иновативните процеси.

 

Кръглата маса се организира в две тематични направления за представяне на добри практики – „Иновативните образователни процеси“ и „Иновациите – път към модерното училище“.

 

В работата на форума ще се включат 11 училища от област Сливен и 3 учебни заведения от страната.

 

Участие в събитието ще вземе и заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

 

Кръглата маса ще се проведе на 3 юни 2021 г. от 10.00 до 16.00 ч. в хотелски комплекс „Национал Палас“ – Сливен.

 

В 40-годишната си история СУ “Йордан Йовков” е записало многобройни постижения в учебната, извънкласната и извънучилищната дейност.

 

Училището се гордее с възпитаниците си от различни поколения, реализирали се в областта на науката, изкуството, спорта и с учители, отличени за своята работа от МОН, община Сливен и други институции.

 

С Решение на Министерски съвет № 472/09.07.2018 г. СУ „Йордан Йовков“ – Сливен е включено в Списъка на иновативните училища в Република България за периода 2018 – 2022 г. Разработени са по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички 120 ученици от начален етап изучават предмета „Визуално програмиране“ чрез иновативна обучителна платформа. В гимназиален етап се обучават ученици в профилирана паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на английски език.

 

Повече информация за историята и дейностите в СУ „Йордан Йовков“ е публикувана на училищния сайт: http://www.10sou.sliven.net.

Канал 6
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев