Община Сливен

Млади учители организират общински форум за обмяна на новаторски идеи и добри практики

------------
16.05.2021 / 11:15

По случай 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, млади сливенски учители организират „Общински форум за младши учители - Сливен, 2021".

Събитието ще се състои на 20 май 2021г. /четвъртък/ от 18:00 ч. в зала „Сливен“.

Форумът е организиран от учителите в ПГТО „Добри Желязков“ - гр. Сливен Николина Велчева и Мирослав Иванов, с подкрепата на Община Сливен, РУО – Сливен и Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители – гр. Сливен.

 

Целта на „Общински форум за младши учители“, с тенденция да стане ежегоден, е да се даде трибуна на младите учители в града.

 

"Бихме искали да разкажем своите лични истории и какво ни е мотивирало да изберем учителската професия. С личните си разкази искаме да вдъхновим следващо поколение млади, търсещи хора, които да направят своя осъзнат кариерен избор", сподели пред Радио Сливен Нет един от инициаторите Мирослав Иванов.

 

В днешните времена на изключителна динамика и дигитализация, повече от всякога новите поколения се нуждаят от вдъхновители и авторитети с различен подход, на които да повярват и да се възхищават, изразиха увереност организаторите.

 

На срещата те ще дискутират с ученици, колеги и ръководители проблеми в образованието, ще се обменят добри педагогически практики. Очаква се събитието, освен с обменно – информативен характер, да изненада и с развлекателна интерактивност с публиката, в духа на преподаване, който младите педагози вече налагат.

 

 

Участници във Форума тази година са Гергана Султанова – начален учител в ОУ „Елисавета Багряна“, Благовеста Желязкова – учител в Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, Мария Желева от 10. СУ „Йордан Йовков“, Евгения Узункирова – учител в ППМГ „Добри Чинтулов“, Таня Стоянова, преподавател по информатика и информатика, Мирослав Иванов – учител в ПГТО „Добри Желязков“, Иван Стоянов – учител по музика в ОУ „Братя Миладинови“, и Николина Велчева – учител в ПГТО „Добри Желязков“, гр. Сливен.

 

Да присъстват на събитието са поканени кметът на Община Сливен Стефан Радев, представители на РУО - Сливен, СБУ, училищни ръководства и членове на ученически съвети в местните училища.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев