Община Сливен

В община Твърдица приключиха дейностите по Проект „Заедно за по-чисти и по-зелени квартали”

------------
30.04.2021 / 10:40

Приключиха дейностите по Проект „Заедно за по-чисти и по-зелени квартали” по Споразумение за безвъзмездна помощ, подписано между Съвета на Европа и Община Твърдица, финансиран от фонд „Малки грантове“ на Програма РОМАКТ.

 

По дейностите бяха закупени и доставени 19 броя контейнери за смет, които са поставени на възлови места в кв. „Изток“ и бяха обособени специални места за събиране на животинска тор.

 

Разчистени са и зелени площи в квартала. Осигурени бяха ръкавици и чували за младите доброволци. Почистените площи бяха залесени с вечно зелени дръвчета като туя, лъжекипарис и хвойна. За всички участници беше осигурена закуска.

 

По Дейност 4 се реализира кампания за правилното изхвърляне на домашна смет, животински тор и други отпадъци. За целта се реализира кампания „От врата на врата”, на която се раздадоха отпечатани листовки.

С помощта на детската градина, училището и образователните медиатори са проведе конкурс за рисунки на деца от 5-12 години. Закупени са комплекти за рисуване, които бяха раздадени на децата от кв. „Изток”. От най-добрите рисунки бяха направени изложби във фоайето на сградата на Община Твърдица и в църквата в кв. „Изток”. Закупени бяха декори и костюми за пиеса, която да се представи пред общността.

 

С изпълнението на дейностите по проекта се подобри инфраструктурата в кв. „Изток”, чистотата и социалното приобщаване на общността, създадоха се условия за активно гражданско поведение на представителите на уязвими групи на местно ниво.

Радио Сливен нет
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев