Община Сливен

Отцепникът от БСП Красимир Янков ще оглави нова лява партия

...
13.01.2021 / 16:23

Напусналият миналата година БСП Красимир Янков ще оглави нова партия, която ще носи името "Българска прогресивна линия" (БПЛ), пише Mediapool.bg. Очаква се част от новия политически проект да бъдат и другите четирима депутати от левицата, които излязоха от партията на Нинова - Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

Янков е неформален лидер и на напусналите БСП през последните месеци, които решиха да крепят кворума на управляващите, а в замяна получиха повече права. Сега независимите депутати се третират почти като парламентарна група, въпреки формално не са такава. Веднъж на заседание независимите депутати имат право на декларации, а времето им за изказвания е равно на това на най-малката парламентарна група.

За новата партия Янков обяви в декларация за началото на новия политически сезон. "Следвахме политическата линия, за която получихме мандат за парламент. Напуснахме групата на БСП именно, за да останем социалисти. Получавахме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новият ляв политически проект политическа партия "Българска прогресивна линия", каза той от парламентарната трибуна.

"Българска прогресивна линия" вече има профили в социалните мрежи, но сайтът на партията все още не е готов. По думите на лидера на новата формация предстоящите избори ще бъдат голямо изпитание за избирателите у нас.

Фактор
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев