Община Сливен

Изявление на кмета Николай Грозев относно обстановката с COVID-19 в Нова Загора

-------
19.11.2020 / 19:21

Към днешна дата общо заболелите от COVID-19 на територията на общината са 122, от които 108 са на домашно лечение и 14 са хоспитализирани. За периода 16-19.11.2020 г., диагностицирани с COVID-19 са 21 лица. За болнично лечение са приети трима. Дневната заболеваемост е средно между 6-8 души, което е под 0,001% от населението на общината.

С цел ограничаване разпространението на болестта са предприети следните мерки:

1. Два пъти седмично се извършва дезинфекция на улици и публични пространства в град Нова Загора;

2. Съблюдава се и се призовават гражданите за спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м;

3. Не се допускат до работните помещения, в институциите, лица с прояви на остри респираторни болести;

4. Носенето на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата в закрити обществени места, които са свободно достъпни и/или са предназначени за обществено ползване, е задължително;

5. За нуждите на „COVID“ отделението на МБАЛ „Света Петка Българска“, с помощта на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД, се закупува ново оборудване, което е животоспасяващо за пациентите.

Уважаеми съграждани, уверявам Ви, че проблемът с пандемията от COVID-19 е много сериозен и не следва да бъде подценяван. Умолявам всички жители на общината да спазват въведените противоепидемични мерки, за да ограничим разпространението на болестта. Пазете се! Бъдете отговорни към себе си и към своите близки и приятели! Желая Ви здраве!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев