Община Сливен

Европа Директно Сливен насърчава използването на учебни материали на ЕС сред учителите в областта

-------
16.10.2020 / 17:11

На 14 и 15 октомври 2020 г. в ПГТО „Добри Желязков“ – Сливен се проведе методична среща на учителите по география и икономика, история и цивилизация, философия, гражданско образование и свят и личност от Област Сливен, организирана от Регионално управление на образованието – Сливен.

По любезната покана на организаторите, Европа Директно Сливен се включи в срещата, за да представи обучителните платформи и материали на ЕС в помощ на учителите от основните и средните училища.

На вниманието на участниците беше представен Къта за обучение на ЕС, където учениците могат да намерят игри, състезания и книги, които ще им помогнат да научат много неща за ЕС позабавен начин, в класната стая или вкъщи. Уебсайтът също така предлага информация за ученето и доброволческата дейност в чужбина. А учителите освен вдъхновение за планирането на уроците, могат да открият възможности за създаване на контакти с други училища и учители в целия ЕС.

За да бъде подпомогнато навлизането в новия предмет по „Гражданско образование“ за 11 клас, преподавателите могат да намерят поредица от безплатни видеоуроци по предмета, които са създадени от Представителството на Европейската комисия в България, Софийска платформа и Уча.се. Инициаторите подготвят и помагало за преподаване на темите в помощ на учителите. Материалите могат да бъдат намерени на сайта Уча.се - https://ucha.se/videos/grazhdansko-obrazovanie/11-klas/ .

Участниците в срещата от над 80 училища на областта получиха комплекти с печатни материали от Европа Директно – Сливен, които могат да използват в работата си с учениците: „Европа + Заедно!“, „Да открием Европа“, „Европейският съюз – същност и дейности“, „Аз и ЕС“, Карта на Европейския съюз, Пътна карта на ЕС 2020 и др.

За повече информация към обучителните материали на ЕС:

Кът за обучение https://europa.eu/learning-corner/home_bg

Видео уроци по „Гражданско образование“ 11 клас https://ucha.se/videos/grazhdansko-obrazovanie/11-klas/

Уеб-страница на Европейски парламент за образование и обучение https://www.europarl.europa.eu/visiting/bg/education-learning

Служба за публикации на ЕС https://op.europa.eu/bg/web/general-publications

Участието на Европа Директно – Сливен в срещата с учителите е част от Информационната кампания „ЕС близо до Вас“, която се провежда през цялата година и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно Европейските политики и приоритети, да популяризира работата на мрежата Европа Директно и да предоставя материали, информация и съвети на различни групи от общността.

 

Приемаме покани за участие на тел. 0882 73 01 88 или е-мейл europedirectsliven@gmail.com.

 

Снимки от кампанията можете да видите на фейсбук страницата на Европа Директно – Сливен: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=1635793746597649

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев