Община Сливен

Нови обвинения за Божков - за подбудителство към убийства и опит за изнасилване

Нови обвинения за Божков - за подбудителство към убийства и опит за изнасилване
27.05.2020 / 18:37

Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления.

Днес прокуратурата привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, съобщиха от пресцентъра на Специализирана апелативна прокуратура.

 

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

 

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

 

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/novi-obvineniia-za-bozhkov-za-podbuditelstvo-kym-ubijstva-i-opit-za-iznasilvane-2227225

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев