Община Сливен

Само 6 положителни проби за COVID-19 през изминалото денонощие

-------
25.05.2020 / 11:00

Само 6 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас за изминалото денонощие. Направени са 443 проби. Четирима от изследваните с установен коронавирус са настанени за болнично лечение. Общият брой на заразените у нас е 2433 души.

Трима от новозаразените са в София, има и по един случай в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. 862 са вече излекуваните пациенти. За изминалото денонощие няма констатиран случай на починал с коронавирус инфекция.

 

Един от новите случай е на 17-годишен младеж от Благоевград, заразил се е и още един лекар в столично лечебно завадение. Общо 235 инфектирани са в болница, 20 от тях - в интензивни отделения. Най-засегнатата възрастова група е на хората между 50-59 г.

 

"Броят на излекуваните от коронавирус надвишава броя на новоконстатираните случаи на седмична база. Въпреки тези оптимистични данни, това все още не е устойчива тенденция. Трябва да продължим с мерките – физическа дистанция и лична хигиена", обяви доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб.

 

“България неведнъж се е справяла с предизвикателствата. За момента ние показваме, че можем да се справим и с тази трудност. В тези светли дни на най-българския празник можем да кажем, че преодоляването на такива периоди е необходимо, за да ни вдъхне национално самочувствие”, допълни той.

"Сливен медия"
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев