Община Сливен

36 са новите заразени с коронавирус, един от тях в Сливен

-------
23.05.2020 / 11:08

Националният оперативен щаб за борба с вируса изнесе последните актуални данни за епидемиологичната обстановка в страната. Изследвани са 1605 проби, като са потвърдени нови 36 случая на коронавирус. От тях 11 са в болници, а активност е отбелязана в 11 области.

Общата бройка е 2408 души, съобщи секретарят на шаба доц. Димо Димов.

 

Разпределението в области, като отново най-много новозаразени са открити в София - 15 души, от тях само един е в болница, в Ямбол – 8 случая, Благоевград – 3, Лочев – 2, Пазарджик – 2, Враца, Велико Търново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково – по един нов случаи.

 

Има 1 нов случай на дете на 17 години в Кнежа, като е контактно лице на друг болен.

 

Лекар и Санитар от Ловеч и Ямбол са новозаразени. Процентът на заразен медицински персонал е 10.5% от общите случаи.

 

Излекувани са нови 39 души, като общо са 808. Излекуваните в страната се докладват след отрицателен PCR тест. Това е причината, поради която се съобщават относително малък брой излекувани, тъй като не е важна само пациентите да нямат оплаквания, но и да имат отрицателен тест.

 

В страната ни при приема на болни в болница се осигури лечение съгласно световните насоки, като се осигури внос на медикаменти, но започна и родно производство – така за всеки болен има нужните препарати.

Един човек е починал през деня – жена на 74 години с придружаващи заболявания. 126 са общо починалите до момента – 83 мъже и 43 жени.

 

Към този момент в болниците има 258 случаи, от които 29 са на интензивно лечение.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев