Община Сливен

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов с поздравление за 24 май

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов с поздравление за 24 май
23.05.2020 / 11:02

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА,

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете моите искрени поздравления по случай този най-съкровен, най-обединителен и сплотяващ всички българи празник!

 

На този ден се прекланяме пред Светите братя Кирил и Методий и тяхното дело – високохуманно, служещо на великата общочовешка идея за равенство между народите. Дело, променило духовната история на България, на славянството и на Европа.

 

На този специален ден се чувстваме истински българи, без значение къде се намираме, независимо от необичайните обстоятелства тази година, пазим спомена за жизнерадостната атмосфера, за приповдигнатото настроение, за окичените с цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „Върви, народе възродени…”, с който започва най-обичаният и най-истински празник на родното училище.

 

Днес благодарим на учителите, на хората, посветили живота си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения, да градят личности, да развиват техните таланти.

 

В този празничен ден се прекланяме пред енергията и стремежа на всички Вас - просветители, читалищни дейци – пазители на духовността и българската памет.

 

Честит празник, дейци на образованието, науката, просветата и културата в Община Твърдица!

 

Честит празник, уважаеми съграждани!

 

 

 

АТАНАС АТАНАСОВ

 

КМЕТ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Радио Сливен нет
 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев