Община Сливен

Три нови случая на заразени с коронавирус в Сливен

-------
20.05.2020 / 09:56

Установените нови случаи на Covid-19 за деня са 33, като потвърдените стават общо 2292, заяви доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

На редовния брифинг тази сутрин той съобщи, че до 21 ч. на 19 май са изследвани 1432 проби, като общият брой на тестуванията са 68 243 или 9749 на един милион души население.

 

Активност е отбелязана в 8 области.

 

От новите 33 случая в болница са 21.

 

Разпределението в страната: София - 12 (двама са приети на болнично лечение - съответно в „Пирогов“ и ВМА, и 10 амбулаторни), Плевен - 4 нови случая, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол - по 3, област Враца - 2 нови случая.

 

Деца под 18 години - един нов случай, на 13-годишно дете в София.

 

Медицински персонал - два нови случая, съответно в област Враца и в област Плевен.

 

Излекуваните - нови 38 пациенти с отрицателен PCR тест и липса на клинична симптоматика за респираторно заболяване. Те са разпределени в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково.

 

За втори ден след обявеното вчера излекуваните са повече от новозаразените.

 

Починали за деня - четири нови случая: мъж на 71 години в „Пирогов“ с придружаващи заболявания хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбрена недостатъчност, който е прехвърлен от дома за стари хора в Гара Орешец; жена на 92 години в столичната болница „Света Анна“ с придружаващи заболявания артериална хипертония и стеатоза на черния дроб, която е пациент от дома за стари хора в град Кула; мъж на 53 години, починал в МБАЛ Търговище, за който към момента няма данни за придружаващи заболявания; мъж на 36 години в МБАЛ Ямбол с декомпенсиран диабет.

 

Общият брой на починалите лича с Covid-19 е 116.

 

В болници към настоящия момент се намират 285 пациенти с положителна проба за коронавирусна инфекция, от които 33 са в интензивни отделения.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев