Община Сливен

НАП със запорно съобщение до Община Сливен за близо 5 млн. лева

hwrwrhrw
19.05.2020 / 22:11

Министерство на околната среда и водите е подновило претенцията си за събиране на близо 5 милиона лева от Община Сливен, чрез НАП, по финансова санкция по лошо изпълнение на първия воден цикъл. Това съобщи кметът Стефан Радев в коментар за икономическото състояние на общината, повлияно от COVID-19. Миналата година Община Сливен спечели делото срещу искането на Министерството на околната среда и водите.

 

Община Сливен вече е завела дело в Административния съд по запорното решение на НАП, каза кметът Радев.

 

"Сега започват по реда да го обявят за публично държавно вземане и отново да се опитват да го събират, така че от тях имаме запорно съобщение за близо 5 милиона лева. Тази част трябва да кажа, че ние оспорваме това вземане. Завели сме ново дело, вече в Административния съд, след като го спечелихме в гражданския, но така или иначе това е значим риск пред общината."

 

Радев коментира още, че коронавируса е замразил и инвеститорския интерес, както и желанието на бизнеси за покупка на общински активи. Въпреки затруднената икономическа ситуация, той бе категоричен, че няма да има ограничаване, на която и да е от общинските дейности.

Източник:Сливен Медия

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев